pro’s

Het begin van je carrière

Als je pas begint te werken, is het niet abnormaal dat je niet meteen de job van je dromen vindt. Je hebt nog geen ervaring met de arbeidsmarkt, dus het is logisch dat je moeilijk kan inschatten welk soort job bij je past. De eerste jaren zijn een zoektocht naar wat je zelf graag doet, en naar je eigen competenties.

Onderdeel van een carrièreplan

Je bent inderdaad al een paar keer van job veranderd, maar dat maakt deel uit van een vast carrièreplan. Met elke job deed je de nodige ervaring op om je loopbaan verder uit te bouwen, en je weet perfect wat je einddoel is.

Als je om de paar jaar van werkgever verandert dan zie je hoe verschillende bedrijven functioneren en dan maak je kennis met verschillende bedrijfsculturen. Dit is leerrijk, want elk bedrijf heeft zijn eigen procedures en gedragsregels.

Als je deze kennis en ervaring vervolgens meeneemt en in je toekomstige werk kunt toepassen dan kan dat tot verfrissende ideeën leiden. Dit kan jou en je toekomstige werkgevers helpen om nieuwe uitdagingen sneller en beter te overwinnen.

Interimjobs in afwachting van de juiste job

Je hebt inderdaad al wat werkgevers op je CV staan, maar dat waren interimjobs die je deed in afwachting van een vaste job. Ondertussen heb je geproefd van het bedrijfsleven, en deed je ervaring op in verschillende sectoren.

Je bent ondernemend

Het feit dat je verschillende jobs gedaan hebt, bewijst dat je nieuwsgierig bent en niet bij de pakken blijft zitten als je ontevreden bent over de situatie. Bovendien getuigt het van een grote flexibiliteit: je bent allesbehalve vastgeroest in een systeem.

Job Hopping - To Hop or Not To Hop feat

Je kunt een krachtig netwerk opbouwen

Als je in veel verschillende bedrijven werkt leer je meer mensen kennen. Een uitgebreid, sterk en goed toegankelijk netwerk is een groot pluspunt voor werknemers én werkgevers.

Met een sterk netwerk heb je immers sneller en gemakkelijker toegang tot mensen en informatie. Dit is een win-win situatie voor jou en je toekomstige werkgevers.

Je hebt meer kansen om jobs uit te proberen

Als je bij verschillende werkgevers werkt dan heb je meer kansen om erachter te komen welk type werk en welk type werkgever het beste bij je past.

Dit is een win-win situatie voor jou en de werkgever die aan jouw criteria voldoet, zolang je de drang kunt weerstaan om weer van baan te veranderen. Het gras lijkt immers altijd groener aan de overkant.

Bron:

http://www.stepstone.be/Carriere-Tips/Tips-Trucs/jobhoppen.cfm

https://www.pauwelsconsulting.com/nl/sollicitatietips/de-voordelen-en-nadelen-van-jobhoppen/